Образувано е досъдебно производство срещу длъжностно лице в ДФ „Земеделие” Бургас

https://crimes.bg/inczidenti/obrazuvano-e-dosadebno-proizvodstvo-sreshtu-dlazhnostno-lice-v-df-zemedelie-burgas/31690 Crimes.bg
Образувано е досъдебно производство срещу длъжностно лице в ДФ „Земеделие” Бургас

[видео - bszone.info]Прокуратурата извършва проверка за нарушения в Държавен фонд „Земеделие” Бургас по образувано досъдебно производство. Днес е извършен обиск в кабинета на директора на фонда Радостина Батанова. Кабинетът и е заключен, но не е запечатан. Служителките, които продължаваха да работят, отказаха всякакъв коментар за извършения обиск.Самата Батанова обясни по телефона, че е в болнични и отказа да коментира какви документи са иззети.От Окръжна прокуратура Бургас заявиха, че към момента няма повдигнати обвинения, но се събират доказателства за извършени нарушения в Държавен фонд „Земеделие” в Бургас. „Не се касае за проверка, а за досъдебно производство, което е образувано през 2013 година за длъжностно престъпление. Производството е по чл. 283 от Наказателния кодекс, който гласи: „длъжностно лице, което използва своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага“, каза Красимира Кателиева- говорител на Окръжна прокуратура- БургасОт прокуратурата отказаха да конкретизират дали се касае за злоупотреба с европари.Радостина Батанова оглавява фонда в Бургас още в края на 90-те години. По време на управлението на тройната коалиция, тя отново е отстранена от длъжност, но след съдебни дела е възстановена.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.