Поетът-бард Ивайло Диманов представя „Танцувай с мен, Самота!“ пред поморийска публика

https://crimes.bg/uncategorized/poetat-bard-ivaylo-dimanov-predstavya-tancuvay-s-men-samota-pred-pomoriyska-publika/27517 Crimes.bg
Поетът-бард Ивайло Диманов представя „Танцувай с мен, Самота!“ пред поморийска публика

Журналистът с китара, поет и сатирик, който е пял с Ал Бано и Ромина, и със самия Окуджава, ще закрие своето турне в Поморие с музикално-поетичен спектакъл.


В месеца на поезията и музиката, по покана на община Поморие, любимият на меломаните и поклонниците на мерената реч бард Ивайло Диманов ще сложи символична точка на турнето си в Югоизточна България с поетичтия спектакъл „Танцувай с мен, Самота!“.


Жадуваната среща с публиката ще се проведе на 21 октомври, петък, от 18:30 ч. в Градска художествена галерия „Дечко Стоев“. Там Диманов ще представи последната си стихосбирка, вдъхновила името на спектакъла, както и антологията „Всички пътища водят към Гарибалди“.

„Във всички изпитания на нашето време, съм се опитвал да бъда актуален и злободневен“ – разказна поетът-бард пред медията ни. „Смятам, че най-важното е човек да съхрани вярата си в доброто“, твърди още творецът и споделя свой съкровен стих, събрал мъката, когато баща му загива блъснат от кола на пешеходна пътека.


Разправят, че добрите хора

ще изчезнат, разпънати от свойта доброта,

но аз живея с искрена надежда –

доброто надживява и смъртта.


Гостите на организирания от община Поморие рецитал ще имат възможност да се докоснат до впечатляващата му творческа биография. Ивайло Диманов е автор на 14 книги с поезия, белетристика и музикална критика. Лауреат на много национални и международни отличия, със стотици концерти в повече от 20 страни в света, на три континента. Гастролирал е пред публиката в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Унгария, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ. Превеждан е на 9 езика. Член на СБП, доктор по журналистика и член на ръководството на СБЖ. В момента е управител на Клуб „Журналист“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.