Благородство! Фондация “Правата на животните” спасява бездомните кучета и котки! Да им подадем ръка с дарения и доброволчество!

https://crimes.bg/uncategorized/blagorodstvo-fondaciya-pravata-na-zhivotnite-spasyava-bezdomnite-kucheta-i-kotki-da-im-podadem-raka-s-dareniya-i-dobrovolchestvo-3/141417 Crimes.bg
Благородство! Фондация “Правата на животните” спасява бездомните кучета и котки! Да им подадем ръка с дарения и доброволчество!

С подкрепата на Областния управител на Пловдив и сподвижници, организацията  постави над 70 къщички за безпризорни четириноги в гр. Пловдив в периода октомври 2022- декември 2023г., намери осиновители на десетки бездомничета и съдейства за спасяването и лечението на много от тях

 

Бездомните животинки вече имат приятел и защитник в лицето на Фондация “Правата на животните”, която за близо две години от учредяването си е спасила десетки безпризорни кученца и котенца. С подкрепата на Областния управител на Пловдив и сподвижници, организацията  постави над 70 къщички за безпризорни четириноги в гр. Пловдив в периода октомври 2022- декември 2023г., намери осиновители на десетки бездомничета и съдейства за спасяването и лечението на много от тях.

Благородните цели, които основателите й са си поставили са защита на животните, техните права, здраве и живот. Фондация “Правата на животните” се бори също за законодателни инициативи за създаване, прилагане и контрол върху изпълнението на правни норми в защита на правата на животните, тяхното здраве и живот, съобразени с Европейските и световните стандарти.

 

Десетките сподвижници на фондацията оказват подкрепа и помощ на бедстващи и бездомни животни, настаняването им във ветиринарни клиники, спасителни центрове или приюти, вкл. създаване и управление на такива, намиране на приемни семейства и осиновители или последващо реинтегриране в естествената им среда.

 

Сред амбициозните цели на основателите е въвеждането и популяризирането на програми за терапии на деца, възрастни и хора с увреждания, асистирани от животни, както и подпомагане на дейностите по евакуация и осигуряване на прехрана на засегнати животни след природни бедствия.

Ето и някои от вече стартиралите проекти на фондацията:

 

* Правна помощ на пострадало лице от нанесен и побой на публично място в гр. Бургас, заради това, че обгрижвала безстопанствени котки.

* Лечение и осиновяване на пострадало коте от човешко насилие.

* Сигнал за хулиганство в гр. Стара Загора срещу насилие върху безстопанствени кучета.

* Правна помощ на доброволци за убито безстопанствено куче от таксиметров шофьор в гр. Плевен

* Апел за изграждане на национална мрежа за взаимопомощ на зоодоброволците на територията на цялата страна.

* Акция по залавяне, лечение, обезпаразитяване, кастриране и осиновяване на бедстващи бездомни котки зад хотел Санкт Петербург в гр. Пловдив.

* Изграждане на приюти за безстопанствени животни във всички общини на обл. Пловдив, съгл. изискванията на ЗЗЖ.

* Правна защита и съдействие за разкриване на убийството на безстопанствено куче в село Беласица, общ. Петрич.

 

За да може фондацията да продължи да съществува и осъществява своята дейност в обществена полза тя се нуждае от активната позиция и отговорно отношение на гражданското ни общество, което включва всички нас, гражданите на Република България.

 

“Очакваме и се надяваме на физическа и предимно на финансова помощ, тъй като фондацията се издържа основно от даренията на физически и юридически лица.

Много е важно всеки един от нас да осъзнае, че и най-малката подкрепа, дори жълтите стотинки, които са непотребни за едни, събрани заедно, са изключително ценни за други, защото могат да спасят живот и да дарят радост !

Паричните средства са ни нужни не само за закупуване на храна и заплащане на лечение на безстопанствени животни, но и за участие в съдебни производства, организиране на срещи и мероприятия за информиране и повишаване културата и отговорността  на обществото в отношението към животните”, споделиха пред наш репортер основателите на “Правата на животните”.

 

Фондацията осъществява стриктно счетоводство, контрол и отчетност върху паричния поток на постъпващи дарения или от допълнителната и стопанска дейност, както и прозрачна политика и мониторинг на своята работа.

 

Може да правите своите дарения, като еднократен превод или под формата на ежемесечни регулярни дарителски вноски по: банковата сметка на Фондация „ Правата на животните“ в ОББ с IBAN: BG64 UBBS 8002 1063 1241 50

 

Може да станете доброволец на фондацията, като изпратите имейл на: [email protected]

 

На посочения имейл може да правите своите предложения, сигнали и да изразите мнение.

 

Може да следите работата на организацията във Фейсбук и Инстаграм на страниците им:  Фондация "Правата на животните"//https://www.facebook.com/profile.php?id=61562459350896&sk=about_privacy_and_legal_info

 

“Нека чисти мисли бъдат в ума ви, добри чувства бъдат в сърцето ви и Божият Дух бъде в душата ви!”, призовават от фондация “Правата на животните”.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.