Британците посочиха принц Уилям като…

https://crimes.bg/po-sveta/britancite-posochiha-princ-uilyam-kato/40889 Crimes.bg
Британците посочиха принц Уилям като…

 

Уилям се оказва техният любимец

Британците са категорични, че принц Уилям трябва да е следващият крал на Обединеното кралство.

 

Прави впечатление, че те предпочитат внука на кралица Елизабет Втора пред сина й принц Чарлз.

 

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от агенцията Deltapoll, съобщава "Дейли Мейл".

47% от анкетираните искат да видят на трона 38-годишният принц Уилям, който е трети в списъка за наследяване на короната.

За сравнение: само 27% ще се радват, ако Чарлз заеме стане следващ монарх на Обединеното кралство.

 

Вестникът отбелязва в тази връзка, че резултатът от проучването показва колко е паднала популярността на 72-годишния принц Чарлз. Той е най-големият син на Нейно Величество. Въпреки всички усилия, които принцът полага, за да подобри имиджа си през последните 20 години, очевидно няма резултат.

 

18% от участниците в проучването са били "за" премахването на монархията.

Забележително е също така, че във възрастовата група от 18 до 24 години мнозинството (23%) иска короната да отиде директно при принц Хари след Елизабет Втора. Припомняме, че на 21 април, тя навършва 95 години. 36-годишният брат на принц Уилям, е шести в линията за наследяване на трона.

 

В същото време 51% от анкетираните признават, че отказът на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да изпълняват задълженията на старши членове на кралското семейство, преместването в чужбина и скорошно телевизионно интервю, нанася огромни щети върху британската монархия.

 

Що се отнася до самата кралица, 41% от участниците в проучването, са сигурни, че тя трябва да остане на трона до смъртта си.

21% вярват, че Елизабет Втора, която вече е поставила рекорд за най-дълго управление в британската история, трябва да предаде короната на своите наследници.

 

Проучването е проведено в периода 31 март-1 април и в него са участвали 1 590 души.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.