Наркобосът Сако брои 5 бона, за да стане чистач в затвора

Ще излезе от пандиза след две години

https://crimes.bg/kriminalno/narkobosat-sako-broi-5-bona-za-da-stane-chistach-v-zatvora-3/124691 Crimes.bg
Наркобосът Сако брои 5 бона, за да стане чистач в затвора

Ще излезе от пандиза след две години

Столичният наркобос Стефан Бонев - Сако започна работа като чистач в затвора в Казичене, за да намали престоя си зад решетките, издават съкилийници на смуглия мафиот. В началото на декември, той е бил назначен за отговорник по чистотата в един от корпусите на затвора в Казичене, след като молбата му да се труди зад решетките, била одобрена от началника на пандиза.

 

Сако и бандата му стартира през 2013 г. и се проточи цели 10 години. Накрая съдиите от Върховния съд намалиха с две години присъдата му от 6 г., постановена от вече разформирования Апелативен специализиран съд. До ниската му присъда се стигна, след като Сако призна вина и сключи споразумение с държавното обвинение, което беше одобрено от съдебните власти. На практика Сако ще излезе от затвора в края на 2025 г., тъй като е лежал 6 месеца в ареста, а новата му работа като чистач зад решетките ще му спести още около 1 година в тъмницата. Три работни дни зад решетките намаляват с 1 ден престоя в затвора.

 

Почти всички участници от наркобандата на Сако вече са на свобода, след като са изтърпели наложените им присъди от по 1 година затвор. Освободени са Александър Кукурин, Андрей Начев, Сокол Димитров, Теодор Велков и Анатолий Янакиев, а единственият член на престъпната група, който все още е зад решетките е сдобилият се с прозвището „касапин №1 на мафията“ силовак Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора.

Той изтърпява 4-годишна присъда, а срещу него се водят и други дела за престъпна дейност, Преди време Тишо Боксьора опита да облекчи положението си, превръщайки се в свидетел срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, но накрая се отрече от показанията си и обяви, че от прокуратурата са го принудили да лъжесвидетелства, припомнят хроникьори на родния ъндърграунд.

 

Името на Стефан Бонев нашумя още през 2009 г., когато разстреляният месеци по-късно радиоводещ Боби Цанков разказа, че Сако го е заплашил с убийство, ако не спре с разкритията си за подземния свят. Тогава смуглият мафиот бе задържан за кратко, но впоследствие го освободиха.

 

В началото на 2010 г. Сако беше арестуван в шумна акция срещу босовете на групировката СИК братя Маргини, чиито обвинения бяха свалени по-късно, за разлика от тези на Сако. Впоследствие Стефан Бонев бе пуснат от ареста, за да бъде закопчан отново през 2012 г. в операция „Чук“. Тогава от прокуратурата и МВР обявиха, че бандата на Сако е контролирала продажбата на наркотици в столичните квартали „Дружба“ и „Младост“ и че организацията е разполагала с ударна бригада биячи, ръководена от Милен Дарвански – Катерицата. Главорезите на Сако принуждавали със заплахи и побои независими дилъри да купуват дрога от неговата организация. В крайна сметка двете дела срещу Стефан Бонев бяха слети и миналата пролет той се сдоби с присъда от 4 г. затвор.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.