Изненада: Ето кой се оказа шофьорът на джипа-факла с мигранти

https://crimes.bg/kriminalno/iznenada-eto-koy-se-okaza-shofyorat-na-dzhipa-fakla-s-migranti/27885 Crimes.bg
Изненада: Ето кой се оказа шофьорът на джипа-факла с мигранти

МВР успя да издири и залови шофьорът-беглец управлявал изгорелия до основи джип на магистралата пълен с мигранти. Съвместните действия на Криминална полиция Пазарджик и Областна дирекция МВР Хасково са установили и локализирали беглеца и той е заловен.


Инцидентът се случи на 30-ти август малко преди 17:00 часа, когато на спешния телефон е получена информация за горящ автомобил на магистралата малко след Пловдив в посока София. Към мястото са изпратени моментално спешни екипи, които установили, че в горящия джип са превозвани 10 нелегални мигранта. Те се оказва, че са със сирийски произход и всички са без документи.


Шофьорът не е открит в района на инцидента, той е успял да избяга и да се укрие. Започнало е издирването му веднага, като полицаите поискали помощ и от колегите си от съседните области.


След общата им работа и обработена значителна по количеството информация, беглецът е установен и задържан. Изненадата е, че той се оказва едва 22-годишен от Свиленград. Незабавно е задържан за 24 часа, като прокуратурата най-вероятно ще внесе искане в съда за постоянен арест на обвиняемия.


Случаят стана един от емблематичните след катастрофата на автобуса в Бургас и обявената от държавата война на нелегалните нашественици.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.