Ето ги босовете на скрап измамите за 90 млн. на година – Здравко Биков и Павел Златинов

https://crimes.bg/kriminalno/eto-gi-bosovete-na-skrap-izmamite-za-90-mln-na-godina-zdravko-bikov-i-pavel-zlatinov-3/122694 Crimes.bg
Ето ги босовете на скрап измамите за 90 млн. на година – Здравко Биков и Павел Златинов

Огромна схема с измами със скрап, която се извършва с фалшиви изкупувания на таратайки, беше осветлена и стана ясно, че се управлява от двама ключови играчи в сектора – П.З и З.Б.

Е, няма да скрием техните имена, защото продължение на години те са ощетявали бюджета с данъчни и финансови нарушения в размер на около 90 милиона лева годишно. Павел Златинов и Здравко Биков и са имената, които стоят зад тези инициали..

Биков заема позицията на заместник-председател на УС на Българската асоциация по рециклиране, докато Златинов е собственик на голяма компания, специализирана в тази област.

В момента Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи извършват активни действия по разследване, с цел разкриване на цялата мрежа от фирми, участващи в престъпленията на Златинов и Биков.

Организираната престъпна група е съставена от бизнесмени, управляващи 4 компании с предмет на дейност търговия със скрап, и има сериозен контрол в Министерството на околната среда и водите, управлявано от министър Юлиян Попов. Извършват сериозни далавери, от които печелят те за сметка на държавния бюджет. Схемата функционира поне през последните 10 години.

Компании използват данъчни и финансови измами, дори и пране на пари, чрез фалшиви рециклирания на автомобили. Ясни са имената на фирмите, както и сумата, с която е ощетен бюджетът за последната година – над 150 милиона лева.

„Автоекопроджект“ АД – над 24,5 милиона лева

„Българска рециклираща компания” АД – 100 млн.

„Ауторек” АД – 25 млн. лв.

„Българска организация за автомобили” АД – 1 млн. лева

 

Очаква се скоро да бъдат разкрити и имената на чиновниците, участващи в схемата срещу тлъсти рушвети.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.