Тома Белев е заемал незаконно поста председател на „Асоциацията на парковете в България“.

https://crimes.bg/inczidenti/toma-belev-e-zaemal-nezakonno-posta-predsedatel-na-asociaciyata-na-parkovete-v-balgariya/33492 Crimes.bg
Тома Белев е заемал незаконно поста председател на „Асоциацията на парковете в България“.

Прочутият „еколог“ и „борец за законност“ Тома Белев е заемал незаконно висок и възлов пост в продължение на цели 4 години, твърдят от Национална асоциация „Българско Черноморие”. Той е упражнявал без легитимна власт правомощията на председател на „Асоциацията на парковете в България“. Това става ясно от определение на ВАС, издадено на 04.06.2014г. снимка: fakti.bgСпоред висшите магистрати „Тома Белев е обявил себе си за председател на Управителния съвет и представляващ сдружение „Асоциация на парковете в България”…” Определението на съда е по повод жалба внесена от Тома Белев в качеството му – според него, на председател на УС на „Асоциация на парковете в България” срещу решение на МОСВ от 2010г. Съдът в своите мотиви отхвърля твърденията на адвокат Свилен Овчаров, че Тома Белев може да представлява „Асоциация на парковете в България”. Самият адвокат Овчаров признава пред съда, че Асоциацията не е свиквала общо събрание от 2003 г. насам, а уставът постановява такова да се провежда на всеки 5 години.На практика това означава, че всички документи, парафирани от Белев през последните 4 години в качеството му на шеф на Асоциацията би следвало да са незаконни. Интересно е какъв обем парични средства е разпределил той през периода 2008-2014 година като самопровъзгласил се председател на УС на „Асоциация на парковете в България” ?Какво финансово възнаграждение е получил през същия период?Какъв обем парични средства е насочил към коалиция „За да остане природа в България”, на която Тома Белев също е член, чрез „Асоциация на парковете в България”?И не на последно място защо директорите на парковете като легитимни членове на управителния съвет на сдружението не са реагирали съобразно законодателството в Р България?И има ли лично облагодетелстване „в полза на обществото”? Това не е първият скандал, в който се замесва Тома Белев. Припомняме, че в съдружие със Симеон Марин – участваха в групата „зелени” и срещу 7 млн. лв. с червен химикал разчертаха картата на България и тържествено обявиха НАТУРА 2000. Борецът срещу строителството Белев чрез представляваното от него сдружение „Зелени Балкани”, на което той е председател, е единственият строител на брега на Поморийското езеро и първият строител на остров – проекти за няколко милиона. През 2013г. търговската фирма „Екологичен център” ЕООД, собственост на „Зелени Балкани” в състава на сдружение „Делфин”, бяха поканени да усвоят „само” 3,5 млн. лв. за броене на делфини.Лесовъдът Тома Белев е записан като експерт по  устройство на територия в „Сдружение за изследователски практики”. Това сдружение в периода на евроизборите „само” срещу 75 000 лв. обучаваше няколко партии в това число и ПП „Зелените” как трябва да се правят зелени закони.Има ли зелена мафия в България? Или само зелен октопод! 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.