Пътен инцидент затвори АМ „Струма“

https://crimes.bg/inczidenti/paten-incident-zatvori-am-struma/27751 Crimes.bg
Пътен инцидент затвори АМ „Струма“

Камион, превозващ инертен материал се е обърнал на АМ „Струма“.


Инцидентът е довел до сериозни затруднения в движението. В посока София то се извършва в едната лента, регулирано от представители на „Пътна полиция“. Това стана ясно от думите на говорителя на полицията в Перник – Венцислав Алексов.


Инцидентът се е случил към 7.30 ч. сутринта при отбивката за с. Боснек. Незнайно поради каква причина при вземане на десен завой камионът се преобърнал. Превозвания от него чакъл се разсипал по пътното платно. Не се съобщава за пострадали.


Зад волана на камиона е бил мъж от Перник на 39 години. На място са му направени тестове за алкохол и наркотици с технически средства. Резултатите и от двата теста са отрицателни.

Полицейски екипи регулират движението, което се осъществява само в едната лента.


На местопроизшествието има и пожарен автомобил, тъй като при обръщането на тежкотоварното превозно средство е било разлято и дизелово гориво по пътното платно. Преди да бъде пуснато движението в участъка, горивото трябва да бъде измито.


Очаква се на мястото на произшествието да пристигне кран, който да вдигне гондолата. Предстои и разчистването на инертния материал, разпилял се по пътя.

Припомняме, че в същата отсечка на АМ „Струма“ през миналата година катастрофира македонски автобус и се запали. При инцидента тогава изгубиха живота си най-малко 45 човека.

Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.