Открити са нередности в обществените поръчки по проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас

https://crimes.bg/inczidenti/otkriti-sa-nerednosti-v-obshtestvenite-porachki-po-proekta-za-integriran-gradski-transport-na-burgas/33082 Crimes.bg
Открити са нередности в обществените поръчки по проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас

[видео - bszone.info]В Бургас са открити нередности при провеждането на четири обществени поръчки, част от проекта за Интегриран градски транспорт. Общината обаче все още гадае за пропуските, които са открили в документацията, инспекторите от Европейската комисия. До седмица от регионалното министерство трябва да изпратят подробности по казуса. До края на юни пък трябва да е готов и доклада на европейската комисия.Кметът на Бургас Димитър Николов е на мнение, че сроковете, които имат за изготвяне на официално становище ще бъдат посилни. Той допълни, че общината е съгласувала всеки ход по изпълнението на проекта, именно с експерти от финансиращата програма, поради липсата на такива у нас.Въпреки временно бликираните плащания, изпълнението на бургаския проект няма да спира. Откриват се дори процедури за нови обществени поръчки. Спрени са плащанията по възстановяване на разходваните средства за изпълнението му. Проектът се изпълнява от 2010 година под постоянно наблюдение от различни институции.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.