Оставиха зад решетките крадци, задигнали лаптоп и камера от къща в Бургас

https://crimes.bg/inczidenti/ostaviha-zad-reshetkite-kradci-zadignali-laptop-i-kamera-ot-kashta-v-burgas/33518 Crimes.bg
Оставиха зад решетките крадци, задигнали лаптоп и камера от къща в Бургас

Окръжен съд – Бургас потвърди взетата спрямо Страхил Богданов и Максим Сандов мярка за неотклонение задържане под стража. Те са обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 1 юли, около 3 ч. от къща в Бургас, са отнели лаптоп, камера, накити и др. вещи на обща стойност 1189 лв. На 03.07.2014 г. Районен съд – Бургас е наложил на Богданов и Сандов мярка за неотклонение задържане под стража. Те обжалват това определение пред въззивния съд с искане да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека.Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърдена взетата от Районен съд – Бургас първоначална мярка за неотклонение задържане под стража. Прокурорът намира, че събраните в началната фаза на разследването доказателства водят до обосновано предположение за авторство на двама на деянието, за което са привлечени да отговорят. Държавният обвинител посочи, че те са лица с висока степен на обществена опасност и това обстоятелство аргументира възможност да се укрият или да извършат друго деяние. Богданов има влезли в сила 34 присъди и е извършил деянието 5 дни след влизане в сила на последната му присъда. Сандов е с 29 влезли в сила присъди.Защитниците пледирах мярката за неотклонение на двамата да бъде изменена в домашен арест. Според тях няма опасност обвиняемите да се укрият, тъй като всеки от тях има постоянен адрес. Явявали се при призоваване пред органите на реда и са съдействали на разследването.Сандов изрази съжаление за стореното и заяви, че няма да се укрие, ако търпи по-лека мярка за неотклонeние.Богданов обясни, че след като се напили, двамата със Сандов ходили някъде и той видял у него отнетите вещи.Окръжен съд – Бургас като взе предвид представените по делото доказателства, обжалвания съдебен акт и становищата на страните, прие, че няма основания за изменение на мярката за неотклонение и я потвърди.      Определението е окончателно. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.