Окръжен съд – Бургас върна на прокуратурата делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев

https://crimes.bg/inczidenti/okrazhen-sad-burgas-varna-na-prokuraturata-deloto-sreshtu-plamen-dishkov-i-todor-nedelchev/31661 Crimes.bg
Окръжен съд – Бургас върна на прокуратурата делото срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев

Окръжен съд – Бургас спря и върна на прокуратурата за доразследване наказателно дело за предумишлено убийство срещу Пламен Дишков и Тодор Неделчев.Повод за това е решение на ВКС, с което е отменена присъда срещу Тодор Неделчев. снимка: 24 часа Пресцентърът уточнява, че ВКС разгледа дело по предложение на Окръжен прокурор – Бургас, за частична отмяна на присъда на Апелативен съд – Бургас и връщане на процеса в досъдебното производство. С тази присъда Неделчев, Бойко Стоянов и Пламен Дишков са осъдени за предумишлено убийство, извършено в съучастие. С нея на Неделчев е наложено наказание 16 години лишаване от свобода.С въпросното решение на ВКС се отменя осъдителната част от присъдата и решение на Апелативен съд – Бургас против Неделчев и се дава указание, делото да бъде върнато на Окръжния прокурор за допълнително разследване.В съдебния процес Неделчев е съучастник в обвинението с Пламен Дишков. Срещу Дишков в Окръжен съд – Бургас вече е образувано наказателно дело. Това налага двете съдебни производства да бъдат обединени в едно, което бе върнато на прокурора за доразследване. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.