Окръжен съд – Бургас остави зад решетките разследван за източване на данни от чужди банкови карти

https://crimes.bg/inczidenti/okrazhen-sad-burgas-ostavi-zad-reshetkite-razsledvan-za-iztochvane-na-danni-ot-chuzhdi-bankovi-karti/31851 Crimes.bg
Окръжен съд – Бургас остави зад решетките разследван за източване на данни от чужди банкови карти

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража на Илия Трифонов. Окръжна прокуратура – Бургас поиска ареста му във връзка с разследване на източване на данни от чужди банкови карти. На 27 февруари той е привлечен като обвиняем за това, че през 2011 г. на личния си мобилен телефон е съхранявал информация за съдържанието на платежни инструменти, а в Слънчев бряг в хотел, в преносимия си компютър е съхранявал информация за платежни инструменти – кредитни и дебитни карти.  Той е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура – Бургас през 2013 г. Установен е в Италия и на 25.02.2014 г. е бил предаден от италианските на българските власти на летище Милано.Пред Окръжен съд – Бургас Трифонов заяви, че не е използвал тази информация, тя била на друго лице, което ползвало компютъра му. Отишъл в Италия, защото доставял автомобили от там.Окръжен съд – Бургас прецени, че престъплението, за което е привлечен да отговаря е тежко умишлено и се наказва с лишаване от свобода от 1 до 8 години. От представените по делото доказателства, съдът намира, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което е привлечен да отговоря. Съдебният състав обърна внимание и на факта, че Трифонов вече е осъден за същото деяние, като е сключил споразумение с прокуратурата. Поради това съдът намира, че съществува основателна опасност той да извърши и друго такова престъпление.Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас в срок от 3 дни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.