Млада шампионка издъхна в планината

https://crimes.bg/inczidenti/mlada-shampionka-izdahna-v-planinata/28081 Crimes.bg
Млада шампионка издъхна в планината

Безжизнените тела на две жени са били открити в планината.


Инцидентът се е случил на един от склоновете на Монблан, в близост до община Шамони.


Френското регионално издание „Le Dauphiné“ отбелязва на страниците си, че една от жертвите в планината е 26-годишната световна шампионка по алпинизъм Адел Милоз.




Все още са в процес на изясняване причините, довели до кончината на двете жени. Според предварителна информация световната шампионка се е изкачвала по стандартния маршрут до връх Пен. Той се смята за класически и не е определен като опасен.


26-годишната Адел Милоз е била придружавана от своя инструктор. Сигналът за двете безжизнени тела е бил подаден от туристи, които изкачили върха в петъчния следобед.

Наложило се те да бъдат евакуирани от спасителите заради преживения от гледката психологически шок. Именно заради това те не могли да слязат самостоятелно и се наложила професионална помощ.


По случая с двете мъртви жени се вози разследване.

Припомняме, че Адел Милоз спечели две победи на световното първенство по ски алпинизъм през 2017 година в спринта и индивидуалната надпревара. Само година след това тя триумфира и в спринта на европейското първенство, превръщайки се в трикратна златна медалистка на шампионата на Франция.


Утре младата жена е трябвало да положи изпит за планински водач в националното училищу за ски и алпинизъм (ENSA) в Шамони.

Източник: blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.