И Йордан Йовчев се взе за мутра – блъсна пешеходец и дори не слезе от автомобила си, за да му окаже помощ

Държал се изключително нагло с пострадалия младеж

https://crimes.bg/inczidenti/i-yordan-yovchev-se-vze-za-mutra-blasna-peshehodec-i-dori-ne-sleze-ot-avtomobila-si-za-da-mu-okazhe-pomosht/54035 Crimes.bg
И Йордан Йовчев се взе за мутра – блъсна пешеходец и дори не слезе от автомобила си, за да му окаже помощ

Държал се изключително нагло с пострадалия младеж

Оказва се, че най-успешният ни гимнастик Йордан Йовчев е сътворил голяма беля на пътя – 50 годишният шампион блъснал човек на пешеходна пътека със светофар. Инцидентът се е случил на столичния булевард „Драган Цанков“ на 21 март, малко преди 18 ч., докато говорил по телефона.

 

Като по чудо пешеходецът се разминал с най-лошото. Като за капак обаче Йовчев, на когото се носи славата на доблестен спортист, се изложил като първия кифладжия като дори не слязъл от возилото си, за да види състоянието на пострадалия човек, разкриват свидетели на случката.

 

Пострадалият пресичал пешеходната пътека в посока парк-хотел „Москва“, когато изведнъж бива връхлетян от черния Мерцедес S класа на Йовчев, който го връхлетял, правейки ляв завой. Младежът реагирал инстинктивно и в последния момент скочил на капака на возилото. Само няколко секунди по-късно се озовал отново на крака, но целият бил разтреперан и в пълен шок. Като по чудо се разминал само с охлузвания и оток на коляното. 

 

Един от свидетелите на безотговорното шофиране на Йовчев разказва, че добре, че човекът реагирал своевременно и допълва, че ако на негово място били пенсионер или майка с количка, неминуемо щяло да има жертви.

И пострадалият, и свидетелите наоколо забелязали, че инцидентът се случил, докато Йовчев говорил по телефона, тъй като стъклото на колата било свалено.

 

Вероятно това е и причината, поради която Йовчев не се съобразил нито със зеления светофар за пешеходци, нито с мократа пътна настилка и скоростта си.

Върхът на наглостта на Йовчев обаче бил засвидетелстван малко след случката, когато гимнастикът дори не слязъл от лъскавото си возило, за да провери състоянието на пострадалия младеж. Вместо това си подал важно главата от прозореца и му извикал: „Ела тук да се разберем, приятелю!“.

 

Вече поосвестилия се пострадал, останал крайно възмутен от безочието на шофьора и без да се разправя, направо му теглил една майна и си хванал пътя.

Според очевидци потърпевшият в никакъв случай не е искал да прави панаири на гърба на Йовчев, а просто да чуе едно „Извинявай!“. Разбираемо е защо се е ядосал толкова и си тръгнал, когато чул репликата от страна на гимнастика, сякаш са първи приятели.

Срамота е хора, които са известни и пожънали големи успехи да се държат по този начин, категорични са хората, пред чиито очи се е разиграла случката.

 

Сигнал за инцидента е бил подаден час по-късно на единния телефонен номер 112. Не за спешна медицинска помощ, а за регистриране на деянието. Жалба срещу наглия Йовчев не е подавана и в най-близкото РПУ. По всичко личи, че Йовчев ще се размине между капките за причинения инцидент, навярно единствено по добрата воля на пострадалия.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.