Екшън в столичния градски транспорт след поредната среща от вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА – София. Футболни фенове са потрошили автобус, преминаващ по булевард „Цариградско шосе“. Арестувани са 12 души

https://crimes.bg/inczidenti/ekshan-v-stolichniya-gradski-transport-sled-porednata-sreshta-ot-vechnoto-derbi-mezhdu-levski-i-cska-sofiya-futbolni-fenove-sa-potroshili-avtobus-preminavasht-po-bulevard-carigradsko-shose-ar/118032 Crimes.bg
Екшън в столичния градски транспорт след поредната среща от вечното дерби между „Левски“ и ЦСКА – София. Футболни фенове са потрошили автобус, преминаващ по булевард „Цариградско шосе“. Арестувани са 12 души

Общо задържаните са 16. Те остават в ареста за едно денонощие. Един от провинилите е участник в меле преди началото на футболната среща. Арестът му е извършен на булевард „Драган Цанков“ в близост до Националния стадион.

При изградените пропускателни пунктове са арестувани двама непълнолетни – единият е заловен с наркотици, а вторият носил бомбички към стадиона. Задържан е още един мъж с пиротехника.

По средата на мача между феновете на двата отбора е избухнал конфликт, който траел кратко. Благодарение на адекватната реакция на органите на реда създалото се напрежение било потушено и не се е стигнало до ескалирането му.

За спазването на обществения ред столичната полиция е предприела необходимите мерки. Имаше и някои ограничения в движението в района на Националния стадион. При шествията на двете агитки не са допуснати нарушения на реда по централните улици на столицата. Фенове на единия от футболните тимове са показали плакати със свастики. Лицата им са заснети с видеокамери и се очаква да бъде установено кои са те, за да бъдат наказани заради нарушение на Закона за опазване на обществения ред. Подобни нарушения не са забелязани по време на футболния двубой по трибуните на стадион „Васил Левски“.

Полицаите работят по установяване на самоличността на нарушителите.

По-рано на стадиона полетяха ракети, които раниха един от феновете на ЦСКА – София. Той беше транспортиран до лечебно заведение. Извънредната ситуация се разигра по средата на първото полувреме. Тогава привърженик на „Левски“ изстреля пиротехническото средство от сектор Б към центъра на трибуната.

Медицинските лица на място реагирали веднага, мъжът е качен в линейка и откаран в медицинско заведение. По-късно от сектора на „сините“ отново „пратиха“ ракета към феновете на противника. Улучен беше привърженик на ЦСКА.

Подобна ситуация се е разиграла и в сектор В. Феновете неколкократно са получили предупреждение да спрат с пиротехническите средства, но те не спрели. Наложило се мачът да бъде прекъснат за кратко.

5 Коментара

Jerri

преди 6 месеца

Премного благодарю ! Забегаете и еще на личный портал :) Балконы застеклить цена

Коментирай

Alma

преди 6 месеца

Вы непревзойдённы ! Заворачиваете и потом на мой блог :D Обшивка балкона профнастилом

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.