Екшън в „Меден рудник“ – клиент размаха нож в банка, за да опази личните си данни

https://crimes.bg/inczidenti/ekshan-v-meden-rudnik-klient-razmaha-nozh-v-banka-za-da-opazi-lichnite-si-danni/31838 Crimes.bg
Екшън в „Меден рудник“ – клиент размаха нож в банка, за да опази личните си данни

Опит за въоръжен грабеж вдигнал на крак униформени в бургаския комплекс „Меден рудник“. Според публикации в бургаски медии, мъж връхлетял в клон на банка и се разбеснял пред слисаните вътре хора. От полицията обаче бяха категорични, че агресорът не е имал намерение да краде пари. „В банката е влязъл мъж на около 25 години. Пред една от служителките обяснил, че иска да разкрие сметка. Съвсем логично тя изискала документ за самоличност, за да бъдат попълнени нужните данни. Тогава мъжът се ядосал и започнал да крещи, обръщайки се към служителката с думите: Вие чували ли сте за Закона за защита на личните данни!?“, обясни за zonaburgas говорителят на Областната дирекция на МВР, Цветелина Рандева.По думите й, до мъжа се приближил охранителят в банката като му обяснил, че подобно поведение няма да бъде толерирано. Агресорът извадил нож и го размахал пред гарда, който посегнал към служебния пистолет на кръста си. „Преценяйки ясно ситуацията 25-годишният мъж излязъл от банковия клон. Пред сградата видял бутилка, взел я и я хвърлил по охранителя, който бил на вратата. След това е избягал“, допълни Рандева.На мястото е изпратен полицейски екип. Проведени са разпити на място. Мъжът е задържан.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.