Държавната агенция за метрология с внезапни проверки на бензиностанции по морето

https://crimes.bg/inczidenti/darzhavnata-agenciya-za-metrologiya-s-vnezapni-proverki-na-benzinostancii-po-moreto/33899 Crimes.bg
Държавната агенция за метрология с внезапни проверки на бензиностанции по морето

Инспектори от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор провериха 12 бензино и газстанции по Южното Черноморие. Поводът затова са зачестилите жалби от граждани за неточно измерено количество гориво, заредено в леките автомобили. Проверяващият орган е констатирал, нарушение в един от обектите, където след извършени контролни измервания на газколонка е установено, че тя не дозира в допустимите граници на точност. Поради това е спряна от употреба и е съставен акт за установяване на административно нарушение.   Проверени са и всички бензино и газ-станции, намиращи се на АМ Тракия, между Нова Загора и Бургас. На два от обектите е констатирано, че средствата за измерване са без валидни знаци от метрологична проверка. На нарушителите са съставени актове.Припомняме, че от началото на годината в цялата страна се организират изненадващи проверки, като целта е да се намалят до минимум злоупотребите, за които ни сигнализират граждани, уточняват от Държавната агенция за метрология и технически надзор (ДАМТН).Освен проверките по бензиностанциите, инспекторите продължават да следят за злоупотреби с таксиметровите апарати по Черноморието, където миналата седмица бяха установени нарушения. The post Държавната агенция за метрология с внезапни проверки на бензиностанции по морето appeared first on zonaburgas.bg.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.