Цветя и плюшени играчки в памет на Паоло и всички деца, загинали на пътя

https://crimes.bg/inczidenti/cvetya-i-plyusheni-igrachki-v-pamet-na-paolo-i-vsichki-deca-zaginali-na-patya/33125 Crimes.bg
Цветя и плюшени играчки в памет на Паоло и всички деца, загинали на пътя

[видео - bszone.info]Бургас  се присъедини към общонационалния протест, организиран от  Сдружение „Зачатие” –„Мълчалив поход за живота”. Недоволството на майките е провокирано от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. За да изразят своята съпричастност към семействата, загубили децата си при нелепи инциденти на пътя, пред сградата на община Бургас се събраха десетки майки. Те поставиха цветя до фонтана, в близост до водата, която е символ на живот и изразиха своя гняв и нежелание да продължават да живеят в страх за децата си.На протеста бяха и близките на убитата  на пешеходна пътека в Бургас  18-годишната Антоанета и майката на загиналия в Слънчев бряг Алекс.Фондация „Безопасни улици от Валя” беше създадена преди 3 години, след като 12-годишната Валя беше убита на пешеходна пътека. От самото  и създаване до сега фондацията се бори за ефективни присъди за убийство на пътя.Към мълчаливия поход за живота се присъедини и кметът на Бургас Димитър Николов. Според него общините трябва да влагат повече средства за подлези, надлези и да се ограничи максимално движението на коли в пешеходните зони.Бургаският кмет каза още, че трябва всички  автомобили да бъдат вкарани под земята, за да се осигури безконфликтно преминаване на пешеходците. Затова и в града се изгражда подземна улица.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.