Циганин се подигра с кръста на Богоявление

https://crimes.bg/inczidenti/ciganin-se-podigra-s-krasta-na-bogoyavlenie/37228 Crimes.bg
Циганин се подигра с кръста на Богоявление

Циганин се изгаври със светлия християнски празник Богоявление в Първомай.




Източник:




2015-01-06 17:30:00


Инциденти


0

Прочетено: 497322

Кратка връзка








След празничната литургията шествието с иконите стигна  фонтана пред пощата,където  местният отец Станимир проведе службата за освещаването на водата и хвърли в нея кръста. Пред събралото се множество 9 млади мъже смело скочиха в ледените води за да го извадят.

В блъсканицата не стана ясно кой пръв е стигнал до кръста, но три момчета го издигнаха над главите си – Манол Георгиев, Христоз Христозов и Мирослав Митрев. По-смуглата част от публиката обаче беше на друго мнение. Според мургавелковците ромът Георги пръв е хванал кръста. За да подкрепи това твърдение един от неговите приятели извади члена си и го размаха пред очите на смаяната и потресена публика.  Наложи се полицията да усмирява избухналите страсти, а отец Станимир примирено призна, че Георги е бил пръв.

След благословията му беше дадена и наградата от 200 лв. В разигралите се грозни сцени пострада и кръстът, който излезе от водата с пречупено рамо.

 

Празникът разочарова присъстващите, а това даде повод на отците да заявят, че следващата година ще скачат само момчета, които носят кръщелното си свидетелство. Очакваме полицията да се самосезира за непристойното поведение на рома. Готови сме да предоставим и необработени кадри от случката, твърдят очевидци.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.