Безотговорността на АПИ уби семейство, съдът осъди агенцията да изплати 400 хил. лв.

Съдът постанови, че АПИ е виновна и трябва да плати 400 000 обезщетение на наследниците

https://crimes.bg/inczidenti/bezotgovornostta-na-api-ubi-semeystvo-sadat-osadi-agenciyata-da-izplati-400-hil-lv/114594 Crimes.bg
Безотговорността на АПИ уби семейство, съдът осъди агенцията да изплати 400 хил. лв.

Съдът постанови, че АПИ е виновна и трябва да плати 400 000 обезщетение на наследниците

АПИ беше осъдена и задължена да заплати обезщетение в размер почти 400 хил. лв., след инцидент, последвал след паднал мост. Сумата ще бъде изплатена на родствениците на загиналите Недялка и Георги Бойчеви. Решението за този случай е взето от Софийския градски съд.

Трагичното събитие се е случило, когато семейството и автомобила паднаха в река Улудере, след като мостът между селата Малки Воден и Бориславци се скъса. Телата им бяха издирвани в продължение на няколко дни преди да бъдат открити от спасителните екипи.

Според юристите, в документ, предоставен от АПИ, който бе контролен лист за техническото състояние на моста е имало признания, че той е бил подронен и че носещата арматура е силно корозирала. Това ясно сочи, че бездействието на АПИ е основен фактор в инцидента със загиналото семейство.

Въпреки че самите наблюдения на АПИ потвърждават тези проблеми, те не са предприели необходимите мерки за осигуряване на моста. Фактически, мостът не е бил реновиран откакто е въведен в експлоатация. Дори през 2011-та година контролният лист удостоверява, че мостът се е в добро състояние.

След събитията в село Бисер, това е единственото заведено дело срещу АПИ за незавършен ремонт и лошо поддържане на път.

Обезщетението бе изплатено на сина на загиналите – Георги, който към момента пребивава извън страната.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.