България ще иска 139 милиона евро от EС за преодоляване на щетите от наводненията

https://crimes.bg/inczidenti/balgariya-shte-iska-139-miliona-evro-ot-es-za-preodolyavane-na-shtetite-ot-navodneniyata/33851 Crimes.bg
България ще иска 139 милиона евро от EС за преодоляване на щетите от наводненията

България ще кандидатства за средства от фонд „Солидарност“ на Европейския съюз за покриване на щетите от наводненията, съобщи заместник министър-председателят по управлението на европейските средства Илияна Цанова.Основен приоритет на служебното правителство е осигуряване на пари в помощ на пострадалите от наводненията. „Подготвена е апликационна форма, в нея ще включим щетите в Северен централен и Североизточен райони. Получихме потвърждение от ЕК, че можем да кандидатстваме за регионално събитие, направена е предварителна оценка на щетите – 159 милиона евро. Това, което сме поискали като допустими разходи, са 139 милиона евро. Готови сме другата седмица да имаме окончателния вариант на апликационната форма, работим в тясна координация с МРРБ и МВР“, допълни вицепремиерът Илияна Цанова.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.