1.66 промила са открити в кръвта на 16-годишния Георги от касапницата край Сърнево

https://crimes.bg/inczidenti/166-promila-sa-otkriti-v-kravta-na-16-godishniya-georgi-ot-kasapnicata-kray-sarnevo/33824 Crimes.bg
1.66 промила са открити в кръвта на 16-годишния Георги от касапницата край Сърнево

Цели 1.66 промила алкохол са открити в кръвта на 16-годишния Георги Костадинов, който загина в тежката катастрофа край с. Сърнево,  където загинаха четирима ученици, съобщава в. „Карнобатски глас”, цитиран от 24 часа. Според данните на полицията, това се равнява на 4 питиета по 100 грама концентрат, предвид изминалото време до откриването на тялото. Смачканото до неузнаваемост БМВ, в което загинаха четирима младежи – Георги Костадинов, Елена Георгиева, Божидар Недев и Николай Канев, бе открито от пазач около 6,20 ч сутринта на 25 юли, но се предполага, че трагедията се е разиграла няколко часа по-рано.снимка: Елена Фотева, 24 часаСпоред официалната полицейска версия именно Георги Костадинов е бил зад волана на БМВ-ковчег във фаталната нощ. Близки на момчето обаче продължават да настояват, че не той е шофирал автомобила. Сред тях е братовчедът на Божидар – 27-годишният Боян, който е разпознавал телата на загиналите пред служители на Гражданска защита. „Стискай зъби и гледай, трябва да ги разпознаеш“, му казали тогава униформените. Ето какво написа до редакцията по този повод майката на Боян – Галя Анестиева. Предаваме думите й дословно, като оставяме последната дума на компетентните органи и съда.„Знам това, което хората, които са вадили телата, са казали на моя син. Той няма как да си измисли какво е чул от тях. Те са записали всичко, което той им е казал, нали са го накарали да разпознае децата. Когато са посочили тялото, изкарано от шофьорското място, Боби се изненадал много, защото видял, че това е Ники.„Никога няма да забравя черната му тениска с надпис….“, ми каза Боби. Самият той питал хората от гражданска защита дали са сигурни, че това тяло са изкарали иззад волана и те са потвърдили. Той им е казал, че бащата на това момче е полицай. Настъпил е смут между тях и са започнали да звънят по телефоните. След това отново са извикали Боби за втори оглед, като са го питали дали е сигурен, посочвайки Ники, че това не е Гошо. Боби ги попитал: „Кажете какво точно искате да чуете“Всичко това, което си пишем, е без значение, ако има снимки на колата преди да извадят децата от нея. Това е най-сигурното доказателство. Всичко останало може да се стъкми както им харесва на някои хора. Даже и да вземат кръв от всяка седалка, за да видят кой къде е седял, и това може да се фалшифицира.Аз отново говорих със сина си, питах го дали е сигурен. Той ми каза, че и пред съда да застане, пак ще каже това, което е видял .„Единственият начин да греша е, хората , които са вадили телата, да са се объркали и да са ми дали грешна информация за това кой къде е седял . А телата ще помня цял живот, кой с какво е облечен, цвета на дрехите им, белите чорапки на Дарко с незнайно защо липсващи маратонки, черната тениска на Николай с надпис, шортите на Гошо….това не се забравя”, разказал през сълзи Боби. В нощта след инцидента той бил толкова разстроен, че направил хипертонична криза и се наложило да викат бърза помощ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.