Завещанието на принц Филип поднесе доста изненади

https://crimes.bg/po-sveta/zaveshtanieto-na-princ-filip-podnese-dosta-iznenadi/41262 Crimes.bg
Завещанието на принц Филип поднесе доста изненади

 

Херцогът на Единбург е бил повече от щедър към служителите, които са били до него

Близо два месеца след кончината на принц Филип започнаха да излизат наяве някои подробности за наследството му, съобщава „Венити Феър“.

Съвсем очаквано повечето от имотите му ще отидат при неговата вдовица – кралица Елизабет Втора. Изглежда обаче, че принц Филип е оставил щедра сума пари на онези служители на двореца, които са били близо до него в последните моменти от живота му, предава БНР.Това разкри източник от Бъкингам пред вестник „Сън“.

"За разлика от други членове на кралските фамилии, принц Филип ще бъде щедър с тримата мъже, които се грижеха за него", казва източник от двореца.

"Това са неговият личен секретар – бригадир Арчи Милър Бейкуел, неговият паж – Уилям Хендерсън и икономът му – Стивън Ниедохадло".Тримата мъже бяха част от антуража на херцога на Единбург и дефилира зад ковчега му на неговото погребение, състояло се на 17 април в замъка Уиндзор.

Милър Бейкуел беше неговата дясна ръка повече от десетилетие. Хендерсън и Ниедохадло пък се редуваха да прекарват време с него в „Wood Farm“ – селската къща в Сандрингам, в която той се премести през лятото на 2017 г.Двамата му помощници се грижеха за него и в замъка Уиндзор, където беше уединен с Елизабет Втора. Хендерсън пък остана до него през последните два дни от живота му, съобщават различни медии.Източникът на „Сън“ разкрива още, че принц Филип е позволил на децата си – принцовете Чарлз, Андрю, Едуард и принцеса Ан, да „вземат каквото поискат“ от колекцията му от 13 000 книги. Всички те се намират в библиотеката на Бъкингамския дворец. Завърнал се в замъка от лондонската болница, където беше приет, херцогът на Единбург се посветил на подписването на някои от портретите си, за да ги даде на персонала, който се грижел за него.Що се отнася до възможността херцогът на Единбург да лиши от наследство внука си – принц Хари като наказание за последните му изяви, източникът от Бъкингамския дворец категорично я отхвърля. Източникът на „Сън“ разкрива, че съпругът на Елизабет Втора отдавна е уредил каква сума иска да остави на внуците си.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.