Западът шокиран: 200 милиарда долара от запорираните руски резерви изчезнали, никой не знае къде са

https://crimes.bg/po-sveta/zapadat-shokiran-200-miliarda-dolara-ot-zaporiranite-ruski-rezervi-izcheznali-nikoy-ne-znae-kade-sa/27193 Crimes.bg
Западът шокиран: 200 милиарда долара от запорираните руски резерви изчезнали, никой не знае къде са

Мозъчен тръст към Северноатлантическия пакт е открил шокиращия факт, че от запорираните руски активи на стойност 300 милиарда долара са налични и замразени само 100. Останалите липсващи 200 никой не знае къде са и по какъв начин са изчезнали вече почти 9 месеца.


Като капак на всичко се оказва, че нито САЩ, нито държавите от Европейския съюз знаят точно колко средства на Русия за задържани.


В момента се работи активно по търсенето на активите за 200 милиарда долара, както и кое руско дружество колко ресурси управлява.


След започването на военните действия в Украйна, страните членки на Г7 взеха решение, според което имат право да блокират сметки и активи на централната банка на Русия, които се намират в чужди такива. Проблемът се оказа, че държавите от Г7 нямат достатъчно информация руската централна банка къде и по какъв начин държи активите си и не разполага с преки възможности да получи тази структурирана информация.


Това на свой ред се оказва голям проблем в плановете на държавите от Г7, както и на ЕС и САЩ, които смятаха да използват този инструмент, като санкция срещу Русия.


Източник: blitz.bg


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.