СЗО призна истината за COVID-19

https://crimes.bg/po-sveta/szo-prizna-istinata-za-covid-19/39740 Crimes.bg
СЗО призна истината за COVID-19

Гебрейесус разкри, че светът не е бил готов за коронавируса

Световната здравна организация (СЗО) разкри истината за COVID-19, която ще ви накара да изтръпнете.

 

От организацията признават, че като цяло светът не е бил готов за разпространението на коронавируса. Това признание дойде от генералния директор на СЗО – Тедрос Гебрейесус.

 

Според него Нова Зеландия и Руанда са инвестирали успешно в универсални здравни грижи. „Трябва да гарантираме, че всеки на планетата има достъп до медицински услуги и грижи, необходими за постигане на най-високите нива на физическо и психическо здраве“, каза Гебрейесус пред „Файненшъл Таймс”.

 

Ръководителят на СЗО също така даде за пример Тайланд, където лекарите показаха „хуманност и усет към местната общност”, обикаляйки хората със симптоми по домовете им. С това според него страната се е отличила в сравнение с по-развитите държави.

 

„Десетилетия на инвестиране в здравната система позволи на тези страни бързо да реагират на появата и разпространението на COVID-19 в началото на януари“, каза той.

Говорейки за западните страни, Гебрейесус открои Италия. Според него „сътрудничеството на национално ниво и взаимодействието с науката“, са помогнали на страната да преодолее масовото разпространение на инфекцията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.