СЗО алармира, че наближава нова страшна пандемия, която ще покоси милиони

https://crimes.bg/po-sveta/szo-alarmira-che-nablizhava-nova-strashna-pandemiya-koyato-shte-pokosi-milioni/39697 Crimes.bg
СЗО алармира, че наближава нова страшна пандемия, която ще покоси милиони

Глобалната пандемия влошава допълнително ситуацията

От Световната здравна организация (СЗО) алармираха, че наближава нова страшна пандемия, която ще покоси милиони.

 

Американските учени предупреждават за нова глобална заплаха, свързана с разпространението на супер бактерии. Това съобщава "Сайънс Алерт".  

 

700 000 души по света ежегодно стават жертви на особено устойчиви видове бактерии. Световната здравна организация (СЗО) допуска, че до 2050 г. броят на хората, заразени с вредни микроорганизми, може да достигне 10 милиона. Експертите посочват, че поради твърде честата употреба на антибиотици, особено в животновъдството, много бактериални инфекции, включително щамове на гонорея, туберкулоза и салмонела, са станали много трудни и понякога невъзможни за лечение.  

 

Както отбелязва професорът по медицина в Калифорнийския университет в Сан Диего – Стефани Стратди, на фона на пандемия и неконтролиран прием на антибиотици, светът може по-бързо да се сблъска с агресивността на нов патогенен организъм.  

 

"За разлика от COVID-19, който се появи внезапно, кризата със супер бактериите назрява постепенно. Тя вече е пандемия. Това е глобална криза и поради COVID ситуацията се влошава", каза професорът.

 

Междувременно стана ясно, че Китай, където пламна най-напред пандемията COVID-19, 54 поредни дни не е регистрирала нито един новозаразен в страната и държи вируса под контрол, отбелязва „Ас“. Единствените нови положителни проби, за които съобщават здравните власти, са на пристигащи от чужбина.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.