Пилот заключен извън кабинатата минути преди катастрофата в Алпите

https://crimes.bg/po-sveta/pilot-zaklyuchen-izvan-kabinatata-minuti-predi-katastrofata-v-alpite/37660 Crimes.bg
Пилот заключен извън кабинатата минути преди катастрофата в Алпите

Снимка: ABCNewsЕдин от пилотите на катастрофиралия германски самолет в Алпите е бил извън пилотската кабина и не е успял да се върна, преди самолетът да падне, пише New York Times, цитиран от Reuters.

Това показват аудиозаписите от пилотската кабина.

Записите не дават яснота защо пилотът е напуснал кабината, нито защо не е успял да се върне, когато самолетът е започнал да се спуска към планинската верига на Френските Алпи във фаталния вторник.

Разследващите изучават аудиозаписите от една от черните кутии, за да намерят отговори.

"Човекът пред вратата почуква леко, но няма отговор. И тогава започва да удря по вратата по-силно, но няма отговор. Никога не получава отговор. Можете да чуете, че той се опитва да разбие вратата", казва източникът на Times.

Говорител на Lufthansa заяви: "Нямаме информация от властите, която да потвърждава тези твърдения. Търсим повече информация. Не участваме в спекулации, свързани с катастрофата".

При катастрофата загинаха 150 души от 18 страни, основно от Германия и Испания.

Днес близки на загиналите заминават за мястото на трагедията.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.