Обрат по случая с ракетите в Пошла: Изстреляни са от Украйна

https://crimes.bg/po-sveta/obrat-po-sluchaya-s-raketite-v-poshla-izstrelyani-sa-ot-ukrayna/27350 Crimes.bg
Обрат по случая с ракетите в Пошла: Изстреляни са от Украйна

Голям обрат претърпя случаят на атака по територията на Полша, като в началото за извършител бе обвинена Русия. По последни данни става въпрос за украински ПВО, които са били изстреляни по руски ракети.


Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че на срещата на Г20 в Бали е разговарял с колегите си от Полша и Украйна, като са се разбрали да поддържат обща координация през близките дни, докато се изясни напълно инцидентът.


Полският президент излезе с предпазливо изявление още от самото начало. Тогава той заяви, че не се знае със сигурност кой е изстрелял ракетата, като дори сподели, че няма доказателства да е целенасочена атака и, че идва от Русия. Според него става въпрос за инцидент и най-вероятно е от ПВО системата на Украйна, които са били подложени на масирани обстрели през целия ден.


Към момента именно това се оказва и основната версия – украински ПВО ракети, като това на свой ред успява малко да намали напрежението в региона, а дори и в целия свят.


Тази версия бе потвърдена и от САЩ, като американският президент я изложи пред медиите, като разследването на случая продължава.


Източник: blitz.bg


 


Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.