На границата с Гърция отново е ад

https://crimes.bg/po-sveta/na-granicata-s-garciya-otnovo-e-ad/41374 Crimes.bg
На границата с Гърция отново е ад

 

Продължават да се правят бързи тестове на случаен принцип

На границата с Гърция отново е истински ад.

 

Медиите в страната отправиха сериозна критика към правителството за опашките на "Промахон".

 

Истинска страхотия е на границата с южната ни съседка Гърция.

 

Българското национално радио съобщи,  че местната власт в Северна Гърция настоява за отваряне на всички гранични пунктове с България.

 

Централните гръцки телевизионни медии всеки петък са с директни репортажи от "Промахон".

Журналистите показват опашките от няколко километра на влизащите туристи от България.

"Това е срам за гръцкия туризъм и за страната", коментира телевизия "Опън".

 

Друг репортаж припомня, че на най-натоварения граничен пункт работят само три ленти за влизане на леки автомобили и туристите са принудени да чакат повече от 3 часа, за да преминат границата.

 

Телевизия "Антена" информира, че вчера е имало устно нареждане на началника на полицията, проверките да се извършват по-бързо. Това обаче е довело до облекчаване на трафика само за няколко часа.

 

Медиите задават въпроси директно към министъра на туризма защо не се отвори граничен пункт "Илинден -Ексохи", което ще облекчи натоварването на "Кулата-Промахон".

Обръщение към правителството за незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България изпратиха областни управители, кметове и съюза на хотелиерите.

 

Над два километра бе опашката от леки автомобили преди граничния пункт "Кулата-Промахон" тази сутрин. Пътуващите за Гърция, които са предимно от България и Румъния, чакат с часове, въпреки че на българска територия работят и петте гишета за обработка на документи.

От гръцка страна пропускането става само на две трасета. Въпреки облекчените изисквания на здравните власти в южната ни съседка, продължават да се правят бързи тестове на случаен принцип.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.