Майката на Еманюел Макрон проговори за снаха си

https://crimes.bg/po-sveta/maykata-na-emanyuel-makron-progovori-za-snaha-si/41843 Crimes.bg
Майката на Еманюел Макрон проговори за снаха си

 

Френският президент се заканил, че ще се ожени за нея, когато навърши 30

Майката на френския президент Еманюел Макрон – Франсоаз Ногес-Макрон, проговори за снаха си Брижит Макрон.

 

Франсоаз рядко общува с пресата и не посещава светски събития. Никога не е участвала и в предизборните кампании на сина си.

 

С Маню (така, оказва се, са наричали Еманюел в детството) тя също се среща много рядко. Все пак Франсоаз е наясно, че за сина й в момента няма нищо по-важно от работата. Освен това вижда, че съпругата му Брижит е винаги до него.

 

Между другото, сега отношението й към първата дама е много по-спокойно, отколкото в началото.

"Когато Маню беше на 16, ме зашемети с новината, че е влюбен в учителката си“, разказва Франсоаз Ногес-Макрон за „Le Point“.

 

"Всички знаехме, че той често посещава дома на Брижит Троние и си мислехме, че излиза с дъщеря й Лорънс, която е на неговата възраст. Но сбъркахме!", добавя тя.

 

В учителката си по френски Еманюел Макрон се влюбва в училище. Той се записва в театралната група, която тя ръководи. Започва да пише пиеси, само и само да бъде по-близо до любимата си.

 

Когато родителите разбират, че синът им се е влюбил сериозно, те се срещат с Брижит и я молят да го  остави на мира или да му обясни, че връзката им е невъзможна.

"Но тя каза, че не може да ни обещае нищо. Единственото, за което я помолихме тогава, е да даде възможност на сина ни да получи образование и да не му пречи да гради кариера", спомня си още майка му. 

 

Брижит се съгласява да не пречи на подготовката на влюбения Макрон за университета. Но когато той напуска родния си град, обещава на учителката си да се върне и да се ожени за нея, когато навърши 30 години.

 

Еманюел Макрон не се смущава нито от възрастта, нито от семейното положение на Брижит, която по това време е омъжена. Не се смущава и от факта, че има три деца. Той удържа на думата си и се жени за нея през 2007 г. По това време Еманюел е на 30, а избраницата му – на 54 години.

 

"С годините се примирих с връзката им. Известно време се притеснявах, че синът ми никога няма да има свои деца. Гледам брат му Лоран, който има четири деца, и не мога да повярвам, че Еманюел е лишен от радостта от бащинството. Но не е лишени от любов и страст", казва Франсоаз. 

 

Да, настоящият френски президент няма деца, но с радост се грижи за внуците на съпругата си. 

"Като всяка майка, и за мен е важно децата ми да са щастливи. Сега не възприемам Брижит като дама с леко поведение, но тя не ми е снаха, по-скоро е моя приятелка. Имаме еднакви интереси, еднакви приоритети, споделяме си всичко", добавя майката на френския президент.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.