Какво се случва между принцовете Хари и Уилям?

https://crimes.bg/po-sveta/kakvo-se-sluchva-mezhdu-princovete-hari-i-uilyam/40946 Crimes.bg
Какво се случва между принцовете Хари и Уилям?

 

Изглеждаха приятелски настроени един към друг

Мнозина си зададоха въпроса какво се случва между принцовете Хари и Уилям, след като успяха да изненадат света за пореден път.

 

Направи впечатление, че по време на опелото на принц Филип (вчера), кралица Елизабет Втора седя сама в хора на параклиса "Сейнт Джордж". Припомняме, че той бе човекът, който бе до нея в продължение на 73 години.

 

Спазвайки строгите правила за социална дистанция, 94-годишната кралица даде пример дори в скръбта си, отбелязва БТА. Тя седеше отделно от членовете на семейството си, разпръснати в параклиса.

 

Едва 30 опечалени бяха допуснати на церемонията в замъка Уиндзор, където кралицата се изолира заради пандемията.  Други присъстващи седяха заедно.

Службата започна с влизането на Кентърбърийския епископ Джъстин Уелби в параклиса. След него бе внесен ковчегът с тленните останки на принц Филип под звуците на химна "Аз съм възкресението и животът".

 

Елизабет Втора, облечена в черно и с черна маска с бял кант, седеше сама по време на опелото в параклиса, датиращ от 1475 година.

"Днес сме се събрали в параклиса "Сейнт Джордж", за да предадем на Бога душата на неговия слуга, принц Филип, херцог на Единбург". Това каза деканът на Уиндзор Дейвид Конър.

 

"Той ни вдъхновяваше с непоклатимата си лоялност към нашата кралица, със службата си към нацията и Общността на народите, със смелостта, силата на духа и вярата си", продължи Конър.

След националната минута мълчание, принцовете Уилям и Хари заеха местата си на срещуположните страни на параклиса. Между тях остана надгробната плоча на крал Хенри Осми Тюдор.

 

След службата Уилям и Хари излязоха заедно от параклиса и бяха видени да разговарят.

Принц Хари изглежда благодари на Кентърбърийският архиепископ, преди да заговори с Кейт – съпругата на Уилям и херцогинята на Кембридж.

 

Съпругата на Хари – Меган Маркъл не беше сред присъстващите на погребението.

Принц Уилям застана от другата му страна и двамата братя продължиха да вървят заедно, разговаряйки спокойно.

 

Отношенията между братята са обтегнати през последните месеци. Въпреки това, те изглеждаха приятелски настроени един към друг по време на службата.

Кралицата първа излезе от параклиса, следвана от принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол – Камила.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.