Истината за брака на Елизабет Втора се оказа съвсем различна

https://crimes.bg/po-sveta/istinata-za-braka-na-elizabet-vtora-se-okaza-savsem-razlichna/41066 Crimes.bg
Истината за брака на Елизабет Втора се оказа съвсем различна

 

Двамата с принц Филип живели разделени дълго време

Истината за последните години брак на Елизабет Втора и принц Филип се оказа много различна от тази, която ни бе представяна.

 

Бракът й с херцога на Единбург – принц Филип далеч не е бил толкова здрав и щастлив, колкото се опитваха да го представят.

 

Само допреди три години двамата са живели разделени. Те са били на разстояние повече от 150 км. един от друг.

 

Преди да започне пандемията от коронавирус и кралската двойка да бъде принудена да се самоизолира, в продължение на две години Елизабет Втора е живяла сама, а не със съпруга си. 

Тя била постоянно в Бъкингамския дворец, където се намира официалното й "работно място". Там работи с документи, провежда приеми и срещи, изпълнявайки кралските си задължения. 

 

Принц Филип, който всъщност се оттегли от делата си, предпочел спокойния селски живот. Той не обичал суматохата и затова избрал имението Wood Farm в Сандрингам за постоянно пребиваване.

 

По данни на Marie Claire, двамата са били разделени дори на 72-ата годишнина от сватбата си. 

Въпреки че са живеели отделно, няма данни за скандали помежду им. Елизабет Втора често  посещавала съпруга си в неговата "вила". Преди пандемията внуците и правнуците на монарсите редовно избирали имението за почивките си. 

 

С избухването на пандемията, Елизабет Втора и принц Филип, заради напредналата си възраст, се събраха отново под един покрив и се установиха в замъка Уиндзор.

Дори в условията на карантина, кралицата не спря да работи активно. Тя непрекъснато следеше новините и продължаваше да подписва документи. 

 

Съпругът й пък четеше и рисуваше.

През януари кралската двойка си сложи ваксина срещу новата инфекция, след което принц Филип го закъса със здравето. Той претърпя успешна сърдечна операция.

Той издъхна на 9 април, два месеца преди да навърши столетие.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.