Главният редактор на "Шарли Ебдо" бил в списъка на "Ал Кайда"

https://crimes.bg/po-sveta/glavniyat-redaktor-na-sharli-ebdo-bil-v-spisaka-na-al-kayda/37239 Crimes.bg
Главният редактор на "Шарли Ебдо" бил в списъка на "Ал Кайда"

Имената написани там се търсят "живи или мъртви заради престъпления срещу исляма".




Източник:




2015-01-07 18:29:00


По света


0

Прочетено: 160776

Кратка връзка








В атаката срещу френския сатиричен вестник "Шарли Ебдо" са загинали главният редактор на изданието и трима от карикатуристите. Художниците Шарб, Кабю, Тинюс и Волински са сред жертвите на атаката, съобщава в. "Льо Паризиен".

Това са псевдонимите на авторите - Стефан Шарбоние, който е бил главен редактор от май 2009 г., 76-годишният Жан Кабю, 80-годишният Жорж Волински и 47-годишният Бернар Верлак.

Двама от загиналите са полицаи. Един от тях е бил охранител на Стефан Шарбоние, тъй като автора е бил в списъка на терористичната групировка "Ал Кайда". Имената написани там се търсят "живи или мъртви заради престъпления срещу исляма".

Нападението е било извършено към 11,30 ч. местно време. Атентаторите са били най-малко двама, въоръжени с автомати "Калашников", и прикривали лицата си с качулки.След атаката те са избягали и сега са в неизвестност. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.