Елизабет Втора слиза от трона само в случай на…

https://crimes.bg/po-sveta/elizabet-vtora-sliza-ot-trona-samo-v-sluchay-na/41350 Crimes.bg
Елизабет Втора слиза от трона само в случай на…

 

Според мнозина Чарлз може да се размине

Оказва се, че британската кралица Елизабет Втора би слязла от трона само в два случая.

 

Тя е посочила и точните причини, поради които би се отказала от престола. Това стана ясно от думите на биографа Матю Денисън, цитиран от Daily Star.

Той отбелязва, че тя е обсъдила възможността да се откаже от кралските си правомощия с братовчедка си Маргарет Роудс. По думите му, в писмо до роднината си отпреди близо 5 години, Елизабет Втора е заявила, че ще напусне трона само в случай на инсулт или Алцхаймер.Денисън изразява увереност, че кралицата ще изпълнява задълженията си цял живот.Според кралския историк Хюго Викерс, към днешна дата Елизабет Втора се намира в отлично здраве. Той се надява, че тя ще остане на трона възможно най-дълго време.  

 

Припомняме, че тази тема бе поставена отново на дневен ред след смъртта на съпруга на Елизабет Втора – принц Филип.

Мнозина очакваха кралицата да отстъпи трона на сина си – принц Чарлз. Според някои слухове, тя възнамерявала да го предаде направо в ръцете на внук си – принц Уилям.

 

Е, в крайна сметка се оказва, че ще се наложи всеки от гореспоменатите да си изчака реда. За всички е повече от ясно, че кралицата изпълнява изключително отговорно това си задължение.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.