Чухме звуци от под земята, вратите и полилеите започнаха да се клатят и... Споделят оцелели от тежкото земетресение

Очевидци разкриха подробности за страшния трус в Турция

https://crimes.bg/po-sveta/chuhme-zvuci-ot-pod-zemyata-vratite-i-polileite-zapochnaha-da-se-klatyat-i-spodelyat-oceleli-ot-tezhkoto-zemetresenie/51938 Crimes.bg
Чухме звуци от под земята, вратите и полилеите започнаха да се клатят и... Споделят оцелели от тежкото земетресение

Очевидци разкриха подробности за страшния трус в Турция

Преживели страшния трус в Турция споделят, че усетили силата му предварително и знаели, че ще има много разрушения и жертви. По информацията за момента земетресението е било със сила от 7.6 по Рихтер. Сали Йълдъз от Кония споделя, че веднага осъзнали, че ще има много жертви след природната стихия.

Малко преди земята да се разлюлее силно те чули звуци, идващи от под земята. След това забелязали, че мебелите започнали да се люлеят, а дори и вратите се клатели и веднага разбрали, че става въпрос за силно земетресение.

Местни жители споделят за изцяло сринати със земята сгради, а за такива се съобщава поне в 7 града. Все още не е ясно къде положението е най-тежко, властите са реагирали светкавично и започнали спасителни операции по издирване на хора. Също така се разчистват отломки и се осигурява подслон и храна за бедстващите хора.

За момента се призовава в никакъв случай да не се влиза в сградите, защото има вероятност да има вторнични трусове и рискът от срутване е голям.

Образували са се огромни задръствания на хора, бягащи от града в опит да се спасят. Това допълнително затруднява придвижването на спасителните екипи и властите апелираха за запазване на спокойствието и реда.

Към момента няма постъпила информация за засегнати българи.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.