Британски учени алармират: Коронавирусът предизвиква нова болест при децата

https://crimes.bg/po-sveta/britanski-ucheni-alarmirat-koronavirusat-predizvikva-nova-bolest-pri-decata/38829 Crimes.bg
Британски учени алармират: Коронавирусът предизвиква нова болест при децата

 

При голяма част от тях случаите приключват с летален изход

Британски учени алармират, че коронавирусът предизвиква нова мистериозна болест при децата.

 

Новата мистериозна болест поразява деца в Испания, Великобритания и Италия. Медиците са убедени, че тя се дължи на коронавируса.

 

Това сочи и първото британско проучване по въпроса, направено на база на осем случая, лекувани в лондонската болница „Евелина“ в средата на април.

След като развили тежко вътрешно възпаление, децата на възраст от 4 до 14 години, е трябвало да бъдат вкарани в реанимация.

Възпалението е било придружено от треска, обрив, повръщане, диария и болка в крайниците.

 

Учените посочват, че седем от децата са показатели на клинично затлъстяване. Шест от тях пък са от етнически произход – азиатски и чернокожи. При все, че заболяването засегнало всички тях по различен начин, общото помежду им било възпалението на сърцето и кръвоносните съдове.

 

Освен това всички деца реагирали положително на тестовете за вирусни антитела. На практика това означава, че вероятно по-рано са изкарали коронавирус, без да покажат типичните за него симптоми. Прави впечатление, че почти всички деца, са дали отрицателен резултат на тест за коронавирус. Този факт кара учените да смятат, че симптомите, са част от забавен отговор на имунната система на инфекцията при децата.

 

В болницата, в която е извършено това изследване, по-късно са приети за лечение 12 деца в тежко състояние. При все, че за момента тези случаи са малобройни, британските власти ги разглеждат като изключително сериозни. По думите на британския министър на здравеопазването Мат Ханкок, те са довели до смърт.

 

Междувременно здравните власти в Ню Йорк разкриха, че са регистрирани 64 деца с новата болест, пише 24chasa.bg.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.