Белгиец се призна за съучастник на един от парижките атентатори

https://crimes.bg/po-sveta/belgiec-se-prizna-za-sauchastnik-na-edin-ot-parizhkite-atentatori/37309 Crimes.bg
Белгиец се призна за съучастник на един от парижките атентатори

Полицай от белгийски произход, насочил оръжие срещу свой колега с марокански корени в хода на религиозен спор





Източник:




2015-01-14 17:30:00


По света


0

Прочетено: 161406

Кратка връзка








Белгийски гражданин се е предал сам на полицията в Шарльороа, като е признал за съучастие с един от нападателите от атентатите в Париж миналата седмица, съобщават френските медии.

Мъжът е разказал пред властите, че е водил преговори с атентатора от еврейския магазин за доставката на автомобил и оръжие.Проведеният в дома му обиск потвърдили информацията и той е бил задържан. Досега мъжът има няколко присъди за контрабанда.

В същото време тече и проверка срещу полицай от белгийски произход, насочил оръжие срещу свой колега с марокански корени в хода на спор засягащ религиозни теми. Двамата служители на реда се намирали в полицейска камионетка,която охранявала шествието в защита на свободата на изразяване, провело се в Брюксел тази неделя. Свадата се случила пред очите на трима свидетели. Засега провинилият се полицай е отстранен от работа.

Медиите съобщават също така и за уволнен журналист в изданията на групата "Сюдпрес", който възразил срещу редакционната политика. Той изразил несъгласие с публикуването на снимките на убитите в Париж джихадисти под заглавие "Справедливостта възтържествува".

Днес парижката полиция арестува френският хуморист Дийодоне в рамките на разследване за "възхвала на тероризма" и във връзка с атентатите миналата седмица.

 

Този понеделник френското правосъдие започна разследване, след като Дийодоне заяви "Аз се чувствам Шарли Кулибали" по името на джихадиста, който уби четирима заложници евреи в магазин за хранителни стоки и по подобие на лозунга "Аз шъм Шарли", издигнат в памет на жертвите от клането в редакцията на "Шарли Ебдо".

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.