Задържаха известни бизнесмени край Батак

https://crimes.bg/kriminalno/zadarzhaha-izvestni-biznesmeni-kray-batak/40351 Crimes.bg
Задържаха известни бизнесмени край Батак

Задържаха бизнесмени край Батак

Трима известни бизнесмени са били задържани край Батак. Акцията се е провел на курорта Цигов чарк на 28 декември, научи БЛИЦ от свои източници. Бизнесмените са били задържани заради бракониерство. Всички те са от Ракитово, Пазарджишко. 

Единият от задържаните е Димитър Янушев (50 г.), който е собственик на фирма "Палисандър". Компанията му се занимава с обработка на дървен материал и е една от най-известните в региона.

Тодор Тодоров, който е на 47 г., е вторият задържан. Третият е Петър Ташев, който е на 34 г.

Последните двама също се занимават с бизнес с обработката на дървен материал.

В автомобила на задържаните мъже са открити огнестрелни оръжия, които са законно притежавани, но без съответните разрешителни. Извършена е проверка по случая, изготвени са протоколи по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Най-скандалното в случая е в автомобила на задържаните е бил и Владислав Синапов (51 г.), който бивш началник на полицията в Ракитово. Прокуратурата в Пазарджик също е запозната със случая, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.