Ясна е съдбата на убиеца на милионерката Балабанова

https://crimes.bg/kriminalno/yasna-e-sadbata-na-ubieca-na-milionerkata-balabanova/40357 Crimes.bg
Ясна е съдбата на убиеца на милионерката Балабанова

Ясна е съдбата на убиеца на милионерката Балабанова

Магистратите взеха решение за убиеца на милионерката Балабанова. Той се сдоби с присъда за 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 

32-годишният Здравко Дечкин е обвиняем и за грабежа, довел до смъртта на бизнесдамата Виолета Балабанова в Пловдив. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Трафик".

Магистратите от пловдивския окръжен съд признаха Дечкин за виновен за престъплението. 

На 30 септември 2009 година вдовицата на един от най-богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее. Тогава Дечкин връхлита върху нея. Той изтръгва дамската чантата от ръцете й и след това й нанася няколко удара с нож в корема.

По време на обира той е успял да задигне 760 лева от жертвата си. Минути преди трагедията синът на Балабанова - Георги я оставил с колата си пред дома й.

Покушението срещу е било с цел получаване на нотариалните актове на всички имоти на фамилията, които са били винаги в чантата на жената. Присъдата на Дечкин подлежи обжалване. Защитата има срок от 15 дни да внесе възраженията си пред Апелативен съд – Пловдив, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.