Внимание: Поредната голяма измама плъзна в мрежата

https://crimes.bg/kriminalno/vnimanie-porednata-golyama-izmama-plazna-v-mrezhata/39662 Crimes.bg
Внимание: Поредната голяма измама плъзна в мрежата

Поредна голяма измама в мрежата

На поредната голяма измама се натъкнаха потребители на мрежата, Страница, която се представена като официалната на гиганта HP – Hewlett-Packard, с името Samesung's, обещава безплатни лаптопи във Фейсбук, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".

Измамниците обещават помощ на учениците, които се нуждаят от мобилни телефони, за да учат онлайн.  Впечатление прави, че постът е написан изключително неграмотно. Според него първите 2500 души, които напишат „LAPTOP HP“ с букви, ще се сдобият с лаптоп, а не със смартфон.

Измамниците крадат логото на HP и същевременно го използват на друга страница. Тя има само 910 фена. Официалната фейсбук страница на компанията HP е с цели 4,4 милиона души последователи. В българската й версия те са 2,8 млн.

Измамниците най-вероятно се стремят към набирането на по-голяма аудитория, след което ще преименуват страницата и ще я продадат.

В този вид цената й не повече от 100 лева. Но ако събере над 5000 фена, то тогава цената й ще стане около 900 лева.

Засега близо 4000 души са се хванали на номера. На страницата има и по-стар пост с обещание за награда телефон.

Един от участниците споделя, че страницата му поискала информация за банковата сметка, за да напише коментара.

Експертите са категорични, че ако не споделите лична информация, измамниците няма как да ви навредят, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.