Управителят на болницата във Велинград шокира с поредната си наглост

https://crimes.bg/kriminalno/upravitelyat-na-bolnicata-vav-velingrad-shokira-s-porednata-si-naglost/39716 Crimes.bg
Управителят на болницата във Велинград шокира с поредната си наглост

Управителят на болницата във Велинград с поредна шокираща наглост


Управителят на болницата във Велинград шокира за пореден път с наглостта си.

Дори и след разкритията, че д-р Жеко Чешмеджиев е фалшифицирал дипломата си по Здравен мениджмънт, без която реално той не може да управлява лечебното заведение, както и дипломи на лекари, чрез които болницата незаконно е „източвала“ пари от НЗОК, той е заявил пред Здравната комисия в Общинския съвет във Велинград, че няма да напусне поста си. Това разкриха източници на БЛИЦ.

Докторът дори е подал молба до Регионалната здравно осигурителна каса за оттегляне на фалшифицираните свои сертификати, за да спре разследването срещу себе си.От университети в Пловдив и София са категорични, че медиците не са преминавали курсове и не са им били издавани сертификати за тях.

Чешмеджиев е подправил дори и дипломата си по Здравен мениджмънт.

В Търговския регистър към документа има придружаваща декларация, подписана от Чешмеджиев, за истинността на съдържанието.

От Български лекарски съюз заявиха категорично, че не е издавано такова удостоверение.

Преди години Чешмеджиев се оказа замесен в грандиозна схема за източване на общински средства от болницата във Велинград.

Тогава той тегли за повече от 1 млн. лв. с твърдението, че ще го използва, за да спаси болницата, която е в тежко финансово положение, и да се разплати с доставчиците. Оказа, че основна част от кредита е била използвана за погасяване на задължения към фирма „Вели Медикус“,  на която самият той е учредител, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.