Убиецът Георги Семерджиев на свобода след два месеца?

https://crimes.bg/kriminalno/ubiecat-georgi-semerdzhiev-na-svoboda-sled-dva-meseca/28333 Crimes.bg
Убиецът Георги Семерджиев на свобода след два месеца?

Убиецът Георги Семерджиев ще е поредният, измъкнал се безнаказано от правосъдието, узна Crimes.


Пропадналият бивш футболист най-вероятно ще прекара не повече от два месеца зад решетките, тъй като адвокатите му ще пледират, че не е погубил умишлено двете момичета на тротоара при зверската катастрофа, която предизвика.


Според закона в България, когато става дума за непредумишлено убийство, каквито членове се повдигат в обвинителния акт за катастрофите, то причинителят не е редно да седи в затвора за повече от два месеца.


Изключение за това правило направи катастрофата с Милен Цветков, където прокурорите обвиниха Кристиан Николов като извършител на умишлено престъпление.


Ако адвокатите докажат по време на искането за по-лека мярка, че Семерджиев не е имал намерение да убие двете момичета, то съдът ще го пусне да дочака делото или под "домашен арест" или срещу парична гаранция, признават пред медията ни юристи.


Георги Семерджиев е привлечен към наказателна отговорност за пътнотранспортно произшествие, което представлява особено тежък случай във връзка с това, че е настъпила смъртта на две млади жени и че са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата.


За това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години.


Второто обвинение е за шофиране след употреба на наркотични вещества на 10 юли.Тогава в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, съобщи прокурор Христо Кръстев.


Третото обвинение е за използване на официален неистински документ – за това престъпление се предвижда до 8 години лишаване от свобода.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.