Свидетел по делото КТБ направи горещи разкрития в съда

https://crimes.bg/kriminalno/svidetel-po-deloto-ktb-napravi-goreshti-razkritiya-v-sada/28771 Crimes.bg
Свидетел по делото КТБ направи горещи разкрития в съда

Свидетел по делото КТБ направи скандални разкрития

Един от свидетелите по делото КТБ направи скандални разкрития. Той заяви, че всички изпълнителни директори са банката са подписвали празни бланки, след което са ги заключвали в касата.

Това заяви пред спецсъда бившият изпълнителен директор на КТБ Орлин Русев, пише БЛИЦ, позовавайки се на Канал 3.

Русев е вторият свидетел по делото за източването на 2,5 млрд.лв. от КТБ и пренасочването им към "кухи" дружества, които са под контрола на Цветан Василев.

Всички тези дружества са били обединени под общото название "Фирмата" с главен счетоводител Бисер Лазов

Той даде показания в съда.

Освен Цветан Василев, който се укрива в Сърбия от 2014 година, по дело има още 18 обвиняеми.

"Аз държах в моята каса бланки на другите изпълнителни директори, а те в касите си - бланки с моя подпис. Това се правеше с цел, когато в петък отсъства част от изпълнителните директори да може да бъде издадена банкова гаранция по рамкови договори, по които трябва да се даде банкова гаранция", разкри Орлин Русев в съда.

Той добави, че от касата на един от колегите му е бил взет документ с неговия подпис, след което е бил създаден текст с невярно съдържание.

Русев заяви категорично, че той никога не би използвал подписи на колегите си за изготвяне на документи, с чието съдържание да ги набеди или злепостави.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.