Синът на Каплата загази здраво

https://crimes.bg/kriminalno/sinat-na-kaplata-zagazi-zdravo/39944 Crimes.bg
Синът на Каплата загази здраво

Синът на Каплата загази здраво

Никола Капланов - синът на Васил Капланов, се сдоби с второ обвинение. То му бе повдигнато във връзка с посегателството върху автомобила на Янек Миланов.

 

Магистратите от Софийска районна прокуратура повдигнаха обвинение на Никола Капланов във връзка със срязаните гуми на лекия автомобил на Янек Миланов, който е в неизвестност вече повече от 3 месеца, пише БЛИЦ, позовавайки се на struma.bg. Обвинението е повдигнато пред Районен съд – Дупница.

 

Според твърденията на магистратите преди 14 месеца Никола Капланов е срязал гумите на колата на Янек, която е бил паркирана пред дома му в Дупница. По това време Миланов е бил на работа в Германия.

 

От решението на съдия Страхил Гошев от Районен съд – Дупница става ясно, че от събраните доказателства няма обусловено предположение, че синът на Капланов е срязал гумите на колата на Янек и поради тази причина не е постановено задържането му под стража. Липсва и експертиза на видеоматериалите по случая.

 

Делото за мярката на Н. Капланов в Районен съд – Дупница бе гледано преди дни от съдия Ели Скоклева, която постанови мярка “подписка”. Нейният мотив е, че липсват достатъчно доказателства срещу Никола Капланов.

 

Прокурор Даниела Методиева от Районен съд е оспорила решението пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

Районна прокуратура София също не се съгласи с решението на съдия Страхил Гошев. Предстои гледане на двете искания за арест на Н. Капланов. Това ще се случи на 23 ноември в Окръжен съд – Кюстендил.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.