Съдът взе окончателно решение за убиеца на Андреа от Галиче

https://crimes.bg/kriminalno/sadat-vze-okonchatelno-reshenie-za-ubieca-na-andrea-ot-galiche/39867 Crimes.bg
Съдът взе окончателно решение за убиеца на Андреа от Галиче

Съдът взе окончателно решение за убиеца на Андреа от Галиче

 Окръжният съд във Враца взе решение за убиеца на Андреа от Галиче. Той влиза в затвора за 18 години. Процесът срещу Аксел Аксел Олеков протече в съкратен режим.

Присъдата от 18 години лишаване от свобода е максимумът, позволен от закона за непълнолетни извършители.

Обвинението е поискало 12 години затвор за жестоко убийството, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, както и още 6 години за всички останали деяния на Олеков. В съда той е изразил съжаление за стореното.

Близките на Андреа продължават да настояват за промяна в закона и за доживотен затвор без право на замяна за подобни престъпления. Бащата на убитото момиче се обърна към обществеността с призив да го подкрепи и да не го оставя сам в тази нелека битка. 

Почерненият мъж написа в мрежата, че Анди не е само негово дете, но тя е дете на България.

"Искам всеки един от вас да си даде равносметка и да не забравя, че злото няма принадлежност и то може да почука на вратата на всеки един от нас. Нека всички ние заедно спрем това, изродът в човешки образ да получи шанс, защото ако му се даде шанс това ще е шанс да убива, краде и изнасилва", написа бащата на зверски убитата Андреа.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.