Разбиха голяма престъпна група за фалшиви пари

https://crimes.bg/kriminalno/razbiha-golyama-prestapna-grupa-za-falshivi-pari/40446 Crimes.bg
Разбиха голяма престъпна група за фалшиви пари

Разбиха голяма банда за фалшиви пари

Поредната спецакция за разбиване на престъпни групи завърши успешно. Арестувани са 9 души при акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура срещу мощната банда за производство и разпространение на фалшиви пари в различни валути. Групата е изработвала и фалшиви лични документи.

Четирима са обвинени за участници в престъпна група. Още двама са обвинени за вторична престъпна дейност. Предстои да бъдат привлечени и други лица.

Пред медиите и.ф. ръководителят на СП Валентина Маджарова заяви, че те са задържани за 72 часа.

Маджарова добави, че участниците в групата са идентични, включително и осъждани за предходната разбита печатница. Единият е условна присъда, другият е по инстанции.

Предходното досъдебно производство и изземането на всички пособия е станала причина за временно преустановяване дейността на печатницата.

Главен комисар Любомир Янев заяви, че престъпниците са били доста по-предпазливи са в действията си. При акцията са открито около 360 000 долара и 410 000 евро

Групата се работи от около година. Количеството пуснати фалшиви пари не е ясно.

„Документите и парите са пускани предимно на територията на нашата страна.

В две села в Пловдивско и в Шуменско пък са ударени работилници, в които са се изработвали само документи за самоличност, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.