Последни новини за Десислава Иванчева

https://crimes.bg/kriminalno/posledni-novini-za-desislava-ivancheva/39681 Crimes.bg
Последни новини за Десислава Иванчева

Последни новини за Десислава Иванчева

Днес първи въззивен състав на Апелативния съд не уважи молбата на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева за изменение на мярката й за неотклонение от "домашен арест" в по-лека. Определението, което е окончателно, не подлежи на обжалване, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на в. Монитор.

На 6 юли т.г. магистратите от Апелативния спецсъд признаха Иванчева за виновна по обвинението за искане и получаване на подкуп в размер на 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. В замяна кметицата му обещала придвижване на преписката му за реализирането на строеж в общината. 

Присъдата за 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 година бе постановена от Апелативния съд.

Магистратите обявиха Иванчева за виновна и за това, че първоначално е поискала 250 000 евро, а след това е намалила сумата на подкупа на 187 500 евро като накрая е приела 70 000 евро от строителния предприемач.

Биляна Петрова -заместничката на Иванчева получи присъда за 7 г. затвор, 12 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 9 г.

Петко Дюлгеров, който е бил посредник в искането и предаването на подкупа, също бе признат за виновен. Той получи присъда за 6 г. затвор, 10 000 лв. глоба и лишаване от право да упражнява професии в държавния и общинския сектор за 8 г.

Тримата подсъдими бяха признати за невинни по обвинението, че в хода на изнудването на Ваклин са увеличили поисканата сумата от 250 000 евро на 500 000 евро.

На първа инстанция Иванчева получи присъда за 20 г. затвор, Петрова – на 15 г., а Дюлгеров – на 12 г. Присъдите им бяха единствено за искането на подкупа, но не и за неговото получаване. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.