Подла схема: Наши гурбетчии заобикалят мерките в Европа

https://crimes.bg/kriminalno/podla-shema-nashi-gurbetchii-zaobikalyat-merkite-v-evropa/39900 Crimes.bg
Подла схема: Наши гурбетчии заобикалят мерките в Европа

Наши гурбетчии заобикалят мерките в Европа с подла схема

Гурбетчии от България масово заобиколят мерките в Европа заради COVID-19. Проверка на в. "Телеграф" установи, че пътуващите за Германия избягват карантината, която е наложена за идващи от държава в списъка с рисковите за коронавирус, каквато е България. 

За целта сънародниците ни пътуват с автомобили и бусове и след Сърбия и Унгария, където преминават транзит, не продължават през Австрия, а обикалят през Словакия и Полша.

След това попълват декларация. В нея посочват, че не идват от рискова зона, за да избегнат задължителната 14-дневна карантина.  От 1 ноември Германия обяви цяла България за рисков регион, според статистическите данни на института "Робърт Кох".

От днес е в сила и онлайн регистрация на адрес einreiseanmeldung.de и при пътуването трябва единствено да се носи доказателство, че сте се регистрирали там. 

Сънародниците ни се възползват и още една опция за влизащи в Германия -  посочат адрес, на който да бъдат посетени от здравните власти до 3 дни от пристигането си. Но често посоченият от тях адрес се оказва фалшив. 

ПСР тестовете в Германия са напълно безплатни. Но сънародниците ни не искат да се тестват, защото две седмици е дълъг период за карантина и през това време трябва да се издържат сами.

Сред някои от родните гурбетчии има и такива с професионални книжки за категории C и D. Те обикновено декларират, че са международни водачи на камиони и също успяват да заобиколят мерките. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.