Опипаната Борислава призна за престъплението си, но то е било за да прикрие приятел

https://crimes.bg/kriminalno/opipanata-borislava-prizna-za-prestaplenieto-si-no-to-e-bilo-za-da-prikrie-priyatel/36475 Crimes.bg
Опипаната Борислава призна за престъплението си, но то е било за да прикрие приятел

Студентката Борислава Латинова беше унизена в центъра на София от полицахка при улична проверка. Тогава Борислава реши да не мълчи и застана пред много от медиите, за да разкаже подробно какво й се е случило с ясната цел да предпази и други хора, а и да има наказание за такова унизително отношение от страна на пазителите на реда. Борислава се оплака от това, че полицайката й е пребъркала и бельото пред погледите на минувачи, които й се присмивали. Започна се дело, случаят на студентката стигна и до парламента. Започна да се нищи и за евентуално досие на Борислава и се оказа, че има регистрация в МВР за кражба на уиски. Бщата на студентката обаче обясни случая като услуга от страна на Борислава към нейн приятел, който да прикрие."Преди години дъщеря ми е била с брат си и негов приятел руснак, който открадва бутилка уиски от супермаркет, защото отиват на купон. Борислава е била на 17 години и малко. Хващат момчето, което учи в България, и го заплашват с изгонване от страната. Тогава Борислава казва, че е тя, за да го предпази. Това е случката. Момчето и сега е в страната и е готово във всеки момент да се яви, където трябва, за да потвърди случката", каза г-н Латинов. Бащата дори твърди, че при проверка на личната карта на дъщеря му в полицията не излизат данни, че има досие.Междувременно във фейсбук адвокат Милен Шопов, съветник на вътрешния министър Йордан Бакалов, пусна резултатите от свое проучване по случая "Борислава". След като се е запознал с полицайката Нели Върбанова, той застава изцяло на нейна страна. Шопов твърди, че не е възможно служителка на МВР с 5-месечен стаж в системата да извърши такъв личен обиск на улицата, без останалите полицаи да реагират. Дори някой от тях можел "да закопчае нея и да я откара при началника в районното". Адвокатът допуска, че момичето лъже, за да скрие от баща си, че нейният приятел не е Мартин, а Георги Халачев, който има криминално досие. Шопов добавя, че е готов да участва в защитата на полицайката "с цената на всичко", защото тя каза истината.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.